g

Gravida proin loreto of Lorem Ipsum. Proin qual de suis erestopius summ.

Recent Posts
Follow Us:
Image Alt

Kruisdijkpark

Kruisdijkpark

105 woningen

verschillende woningtypes

Poortugaal

2024

Kruisdijkpark

Het plan Kruisdijkpark geeft nieuw leven aan een inbreidingslocatie nabij het metrostation Poortugaal. Kavel Vastgoed ontwikkelt hier 103 appartementen en 2 grondgebonden woningen in een parkachtige, groene enclave, waar bewoners kunnen verblijven en elkaar kunnen ontmoeten. Ongeveer een derde van de woningen zijn sociale huurwoningen. Het dorpse karakter van het plan en de korte afstand tot het metrostation vormen een grote meerwaarde voor de toekomstige bewoners. Het plan wordt ontworpen door Van Bergen Kolpa architecten. Al vroeg in het proces is de buurt betrokken middels een participatieproces, waarin ook aspecten als materiaalgebruik, vorm en bouwhoogte zijn besproken. Verwacht wordt dat de bouw van de woningen begin 2024 start.

Van oudsher onderscheidt dit cultuurhistorische landschap zich door glastuinbouw en karakteristieke riet- en poldervelden, dijken en vaarten. De kassen en schuren zullen verdwijnen om meer vergezichten en charmante doorkijkjes mogelijk te maken.

Ontwikkelaars, architecten en landschapsarchitecten spelen met de weidsheid van de polder om een unieke eenheid te creëren tussen wonen, water en natuur. Zij gebruiken innovatieve technieken en slimme toepassingen om klimaatadaptief te bouwen. Door het plangebied kronkelt een groenblauwe ecologische structuur die een forse bijdrage levert aan een gezonde microklimaat voor mens en dier en aan de beleving van deze duurzame gebiedsontwikkeling. Zo ontstaat een architectonisch afwisselend, duurzaam en veilig leefgebied in een luisterrijk landschapspark vol biodiversiteit.