g

Gravida proin loreto of Lorem Ipsum. Proin qual de suis erestopius summ.

Recent Posts
Follow Us:
Image Alt

Molenhof

Molenhof


null
Projectgegevens
Programma12 appartementen, 2 winkels, 1 supermarkt 1.800m²
Samen metHoogvliet Beheer, Gemeente De Ronde Venen, Groosman en partners, Zonneveld, Visietech, RvB Groep, Sweco, en VUHBS

12 Woningen

6 Woningtypes

Super./ winkels 180 m²

Mijdrecht

2015-2018

Herontwikkeling leegstaande passage

Samen met Hoogvliet hebben wij de plek van de Molenhofpassage in het centrum van Mijdrecht een facelift gegeven. De passage stond al lang leeg. Nu zijn er acht appartementen en twee penthouses gerealiseerd. Samen met een winkel, een supermarkt en voldoende parkeerplekken.

Eerst hebben we gekeken naar het kleinschalige en charmante karakter van de Dorpsstraat en de Kerkstraat. Het nieuwe gebouw past naadloos bij de structuur en de uitstraling van het centrum.

De woningen zijn risicodragend door ons ontwikkeld. Met aandacht is dan ook gekeken naar de fiscale leverings­structuur. Sowieso kan het aantrekke­lijk zijn om gebruik te maken van de fiscale know how van Kavel Vastgoed.

In de bodem werden enige archeo­lo­gische vondsten gedaan, afkomstig uit de middeleeuwen. De vondsten zijn inmiddels in de Hoogvliet te zien. De slappe veengrond werd eerst uit­gebreid onderzocht. Samen met Sweco en RvB is de grond uiteindelijk verstevigd. Het parkeerterrein is onderheid.

“In een prettige samenwerking hebben Hoogvliet en Kavel een hele mooie binnenstedelijke ontwikkeling gerealiseerd.”

Floris van Wissen – Projectdirecteur

“Prachtig om te zien dat een “rotte kies” in het centrum na 15 jaar eindelijk is getransformeerd naar een levendig stukje Mijdrecht. Een echte verrijking voor het centrum!”

Riny Kouwer – Directeur Hoogvliet