g

Gravida proin loreto of Lorem Ipsum. Proin qual de suis erestopius summ.

Recent Posts
Follow Us:
Image Alt

Theresiakerk

Theresiakerk


null
Projectgegevens
ProgrammaSupermarkt, sociaal maatschappelijke ruimten
Samen metStichting Theresiakerk, Boro, Winkeliersvereniging Dierenselaan, Rijnboutt, gemeente Den Haag, Oog voor de wijk, Hoogvliet.

10 Woningen

1.600 m²

Den Haag

2021 - 2022

Belangrijk voor de buurt

Ontwikkelen is een stap voorwaarts zetten. In de leegstaande Theresiakerk in Den Haag maakte Kavel Vastgoed samen met omwonenden een dijk van een plan om de kerk niet alleen te behouden voor de buurt, maar ook nog eens een verbinden­de rol te laten spelen.

Op het kruispunt van de Apeldoornselaan en de Dierenselaan staat de Theresiakerk al dertien jaar leeg. Er waren sloopplannen, maar “de plangroep Theresiakerk” waarin Kavel Vastgoed zitting had, bedacht een alternatief. Dat nauw aansluit bij de vraag om circulair bouwen. Want de transformatie van de kerk is een zorgvuldig proces met het duurzame behoud van de kerk als inzet.

Zonder twijfel zal in de kerk de meest karakteristieke supermarkt van Hoogvliet worden gevestigd. Naast een maatschappelijk ruimte in de vorm van een grand café met een gezellig terras. In nauwe samenspraak met de gemeente en de buurt zal het plan stap voor stap worden gereali­seerd.

“Wij hebben de uitdaging van de gemeenteraad aangenomen en zijn met de buurt op zoek naar een plan met behoud van de Theresiakerk.”

Floris van Wissen – Projectdirecteur