g

Gravida proin loreto of Lorem Ipsum. Proin qual de suis erestopius summ.

Recent Posts
Follow Us:
Image Alt

Westpolder Bolwerk

Westpolder Bolwerk


null
Projectgegevens
Programma3.000 woningen, voorzieningen en infrastructuur
Samen metGemeente Lansingerland, Amvest, Van Mierlo en RPHS Architecten

3.000 Woningen

Div. woningtypes

Berkel en Rodenrijs

2003 - 2024

Integrale gebiedsontwikkeling

De ontwikkeling van het gebied Westpolder/Bolwerk in Berkel en Rodenrijs herbergt 3000 woningen, voorzieningen en infrastructuur. Inmiddels zijn er 2000 woningen gebouwd. Kavel Vastgoed stelde samen met Amvest het masterplan op.

De afspraak tussen de gemeente Lansingerland en de betrokken par­tijen is dat het gebied in een concessie­­­model wordt ontwikkeld. Dat wil zeggen dat Kavel Vastgoed en Amvest voor eigen risico de grond­exploitatie (ontwer­pen en uitvoe­ren van ontwerp van de openbare ruimte) en de opstalexploitatie (ontwer­pen en uitvoeren van ontwerp van de woningen) realiseren.

Het masterplan is uitgewerkt in deelplannen waarin plek is voor het ontwerp van de openbare ruimte en de woningen. Het bouwen is uitbesteed.

“Het creëren van een hoogwaardige en samen­hangen­de wijk van bijna 3.000 woningen, winkels, scholen en voorzieningen kan alleen vanuit een constructieve samenwerking.”

Jacco Nieuwstraten – Directeur

“Vasthouden aan de gebiedsvisie en een hoog ambitie­niveau past bij onze verantwoordelijkheid voor goed functionerende wijken waar bewoners met veel plezier wonen.”

Leonore Reijnen – projectdirecteur Amvest

Luchtfoto Westpolder Bolwerk: András Schuh Fotografie.