Kavel Vastgoed | De Trap - Dordrecht - Kavel Vastgoed

De Trap – Dordrecht

Op een mooie plek aan het water in Dordrecht hebben wij samen met Groosman een spectaculair ontwerp bij de gemeente ingediend: De TRAP.
Kenmerkend aan het gebied rondom de locatie is de grote industriële schaal van de bebouwing ende openbare ruimte. Enerzijds dient het plan een vrije functionele indeling en hoge plint te krijgen aan een kant, anderzijds dient het gebied een stoer en krachtig stedenbouwkundig en architectonisch gebaar te worden aan het water. Dit in combinatie met de in de uitvraag gestelde mogelijkheid van een uitkraging en de realisatie van de openbare trappen richting het water, maakte dat we het gebouw een trapsgewijs concept hebben gegeven.
Het bouwprogramma is zeer gevarieerd met eengezinswoningen, maisonnettes, appartementen, penthouses met een spectaculair uitzicht, atelierwoningen en commerciële ruimten. En een parkeergelegenheid aan de binnenzijde van het plan.

Duurzaamheid
Uiteraard kent het ontwerp een hoge mate van duurzaamheid en innovatie, dit onderdeel hebben we samen met W/E adviseurs uitgewerkt, vanuit een circulaire gedachte. Circulair bouwen richt zich naar onze mening niet alleen op grondstoffen en (bouw)materialen. In dit project maken we circulair bouwen hanteerbaar en meetbaar met de Circulariteitsprestatie Gebouwen (CPG). Het CPG-model biedt vijf strategieën voor circulair bouwen, waaruit ook de relatie met andere milieu- en kwaliteitsthema’s wordt gelegd. Met deze vijf strategieën ontwikkelen wij een circulair DE TRAP.
1. Benut het beschikbare
2. Gebruik hernieuwbaar
3. Minimaliseer milieu-impact
4. Creëer voorwaarden lange cyclus
5. Creëer voorwaarden voor toekomstige cycli

Informatie:

Bouwprogramma 30 woningen en commerciële ruimte
Architect: Groosman
Duurzaamheid: W/E adviseurs
Makelaar Ooms

einde.