Kavel Vastgoed | De Gouden Griffelbuurt

De Gouden Griffel

Iedereen hecht waarde aan ruimte en comfort. In de Gouden Griffelbuurt is daar heel bewust rekening mee gehouden. Hier geen monotone nieuwbouwwijk maar juist veel variatie in de woningen. De buurt krijgt zo zijn unieke vorm en doet de wijk aan als een geleidelijke uitbreiding van het oude dorp. Alsof het -net als vroeger- langzaam aan en huis voor huis is gegroeid.

In De Gouden Griffelbuurt is volop gespeeld met variaties. Maar liefst drie architecten werkten verschillende ontwerpen uit voor de woningen. Dat de buurt toch één stijl uitstraalt is te danken aan de gemeenschappelijke visie: een landelijke, traditioneel Hollandse stijl; het bakstenen huis met een pannendak. De bewoners hadden bovendien invloed op karakteristieke details zoals de kleurstelling van metselwerk en dakpannen. Zo heeft iedereen echt een eigen huis gekregen. In een onderzoek eind 2008 geven de bewoners hun buurt een dikke acht!

De Gouden Griffelbuurt is in samenwerking met Amvest ontwikkeld en gerealiseerd. Kavel Vastgoed was hierbij de gedelegeerd ontwikkelaar. De volledige ontwikkeling is ter hand genomen, van het bouw en woonrijpmaken tot aan de realisatie van het vastgoed.

Informatie:
Commercieel :   1 school
Woningen:         500 woningen
Samenwerking: Amvest
Architect:
– Architectenbureau Van Manen Noordwijk
– RPHS Architecten Voorburg
– Schippers Architecten BNA B.V. Den Haag
Status:               gerealiseerd

Website