Kavel Vastgoed | Gouden Harp buurt - Kavel Vastgoed

Gouden Harp buurt

Moderne woonkwaliteit met het karakter van toen
De Gouden Harpbuurt is het deelplan dat ligt tussen het Gouden Hart, Gouden Uilbuurt en de RandstadRail en is het laatste stuk dat ontwikkeld wordt ten oosten van de RandstadRail. Er worden hier ongeveer 400 woningen gerealiseerd: koop-, huur- en een twintigtal zorgwoningen. Behalve woningen komen er scholen voor het basisonderwijs, een BSO, een gymzaal en een prachtige grote groene speelplek.
Er is een grote variƫteit aan woontypologieƫn, zodat de Gouden Harpbuurt absoluut niet eentonig wordt. Hier geen lange rijen met dezelfde gevels, maar karaktervolle en kleine eenheden onderbroken door gracht, singels en veel groen. Ook hier doet de wijk aan als een geleidelijke uitbreiding van het oude dorp. Alsof het -net als vroeger- langzaam aan en huis voor huis is gegroeid. Door deze kijk op wonen heeft straks ook de Gouden Harpbuurt zijn eigen waarden en kwaliteiten, dat helemaal aansluit bij het dorpse karakter van Berkel en Rodenrijs.

Ontwikkelingscombinatie Gouden Buurten CV ontwikkelt en realiseert als gebiedsontwikkelaar voor eigen rekening en risico zowel de woningen als de openbare ruimte in het deelplan.
Informatie:

Bouwprogramma: circa 400 woningen

Samenwerking: Gouden Buurten CV is een samenwerking van Kavel Vastgoed en Amvest

Architect: Henk Reijenga Stedenbouw en Architectuur, Voorburg
Schippers Architecten Den Haag

Status: In ontwikkeling, start bouw in 2016

Website