Kavel Vastgoed | Op 't Zand - Kavel Vastgoed

Op ‘t Zand

Kavel Vastgoed won met het plan voor 52 bijzonder duurzame woningen de prijsvraag die gemeente Ridderkerk voor dit gebied had uitgeschreven.
In het project Op ’t Zand komen huizen die wat beeld betreft mooi aansluiten bij wat er nu al staat, maar qua energie zullen ze allemaal veel zuiniger zijn. Naast 37 energie neutrale woningen (EPC=0) worden er ook nog 15 Nul-op-de-Meter (NOM) woningen gerealiseerd.

Voor het ontwerp van het project is Kavel Vastgoed in zee gegaan met Schippers Architecten uit Den Haag. Zij hebben zowel het stedenbouwkundige plan als de woningontwerpen voor hun rekening genomen. Van de tekentafel zijn rijwoningen, twee- en drie onder-een-kap-woningen, villa’s en een viertal bijzondere vrijstaande dijkwoningen gekomen, waarmee het plan aansluiting krijgt met de historische Middenmolendijk.

Op ’t Zand wordt een duurzame wijk en de eerste gasloze wijk van Ridderkerk! Alle woningen worden uitermate goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp in plaats van een gasaansluiting. Geen cv-ketel maar een duurzame warmtepomp die warmte uit de buitenlucht haalt. De combinatie met de vloerverwarming biedt een zeer comfortabel binnenklimaat.
Maar de duurzaamheidsambities voor dit project gaan nog verder. Samen met de gemeente Ridderkerk en de aannemer is er een grondstoffen beperkingsplan opgesteld. Hierin zijn de uitgangspunten beschreven op basis waarvan afvalstoffen worden beperkt, hergebruik wordt gestimuleerd (circulair) en de CO2-footprint wordt beperkt.

Woningen
Eengezinswoningen 52 stuks
Architect: Schippers Architecten

Status: In Ontwikkeling