Kavel Vastgoed | Theresiakerk - Kavel Vastgoed

Theresiakerk

Op het kruispunt Apeldoornselaan en Dierenselaan in Den Haag staat de Theresiakerk al 13 jaar leeg. Er wordt al heel lang gesproken over plannen om het gebouw te herontwikkelen. Er werd gedacht aan sloop, maar afgelopen jaar heeft ontwikkelaar Kavel Vastgoed samen met een groep vertegenwoordigers uit de wijk de “Plangroep Theresiakerk” gevormd. Deze groep heeft een plan gemaakt om het gebouw te behouden en weer een centrale plek in het leven in de wijk te geven, met een supermarkt in de kerkruimte en een grand café met een maatschappelijke functie en terras aan het plein.
Kijk op theresiakerk.nl voor meer informatie.

In de Theresiakerk komt de spectaculairste supermarkt van Den Haag. Onder de hoge bogen doen klanten straks hun boodschappen in een Hoogvliet van ongeveer 1.200 m². De supermarkt krijgt een heel compleet assortiment, inclusief warme bakker en uitgebreide versafdeling. Je komt binnen via een nieuwe entree in de zogenaamde ‘transept’, rechts van de toren, of via de achterzijde als je met de auto bent gekomen. De supermarkt komt op de begane grond, zodat de kerkruimte met zijn mooie details goed zichtbaar blijft voor bezoekers.
Aan de voorzijde van de kerk, onder de toren, is ruimte voor een ontmoetingsplek voor de wijk met een gezellig terras. De ruimte is ongeveer 250 m2. Op de eerste verdieping, het ‘koor’, is nog eens zo’n 150 m² beschikbaar. De invulling van deze ruimte moet passen bij de behoeftes van de bewoners. Een vorm van horeca ligt in elk geval voor de hand. Misschien een grand café, met plekken waar zzp’ers kunnen werken en een grote leestafel? Of wellicht moet er boven wel een ruimte komen waar cursussen kunnen worden gegeven?

Architect: Rijnboutt Architects, Amsterdam

Status: In ontwikkeling

meer informatie