Kavel Vastgoed | Tuindershof - Kavel Vastgoed

Tuindershof

Nabij de dorpskern van Pijnacker ontwikkelt Kavel Vastgoed met twee partners de wijk Tuindershof met ruim vijfhonderd huur- en koopwoningen. Het woningaanbod bestaat uit grondgebonden woningen met af en toe een accent van vier bouwlagen in de vorm van appartementen. Alle prijscategorieƫn zijn vertegenwoordigd, inclusief sociale woningbouw.

Tuindershof wordt een wijk met een dorps karakter aansluitend bij de omgeving. Intieme straatjes waar zoveel mogelijk woningen een voortuin hebben Ć©n een boom waar mogelijk. De architect werkt aan de hand van een beeldregieplan en een toolbox met dorpse stijlkenmerken.

Dwars door de wijk loopt een brede waterpartij met eilanden, natuurlijke oevers, ruige grassen en fraaie bomen. Dit is De Meander. Deze ecologische parkzone loopt via de plas van Van Buijsen door in Tuindershof. De Meander is de natuurlijke verbinding die ontmoeten, spelen, ecologie, klimaat en wonen bij elkaar brengt.

Tuindershof wordt aardgasvrij. De duurzame warmte wordt geleverd door een systeem dat gebruik maakt van aquathermie en warmte- en koude opslag in de bodem, in combinatie met individuele warmtepompen.

Informatie:

Locatie: Pijnacker
Omvang: ca. 500 huur- en koopwoningen
Partners: BPD en Waaijer
Stedenbouw: Wissing in samenwerking met HUD Landscape
Architect: Architectenbureau Van Maanen
Landschapsarchitect: Buro Sant en Co
Status: in ontwikkeling

Website