Kavel Vastgoed | Westpolder / Bolwerk - Berkel en Rodenrijs

Westpolder / Bolwerk

Samen met Amvest stelde Kavel Vastgoed het masterplan op voor integrale gebiedsontwikkeling van nieuwbouwlocatie Westpolder/Bolwerk te Berkel en Rodenrijs. Het project omvat circa 3.000 woningen, voorzieningen en infrastructuur en is opgedeeld in meerdere deelplannen.
De Gouden Griffelbuurt vormt met 497 woningen het eerste deel en is in handen van dezelfde combinatie. De wijk voelt als een natuurlijke uitbreiding van het oude dorp en combineert een traditionele, Hollandse bouwstijl met modern comfort.

Een successtory, nu al. En niet alleen vanwege de populariteit van de wijk bij woonconsumenten. Drie architecten werkten aan een evenwichtige wijk met voorzieningen en de gemeente krijgt precies wat ze voor ogen hadden.

Het derde deelplan van project Westpolder/Bolwerk in Berkel en Rodenrijs – de Gouden Uilbuurt is ook voor het grootste deel gerealiseerd. Op dit moment wordt ook het buurtwinkelcentrum gebouwd. De variatie die te vinden is in de Gouden Griffelbuurt wordt nog verder doorgevoerd in de nieuwste projecten. Karaktervolle en kleine eenheden worden onderbroken door water. Groen en speelplekken maken de wijk tevens kindvriendelijk. Bij alles is goed nagedacht over functie en beleving.

Informatie:
Bouwprogramma:        3.000 woningen en een buurtwinkelcentrum
Samenwerking:             Amvest
Stedenbouwkundige : RPHS Architecten
Status:                            gebiedsontwikkeling in realisatie